Hacken toch wel gepaard met deuntjes

Na een aantal uur meer gevuld te hebben met het kijken van Let’s Plays op YouTube, moet ik even een kleine correctie doorvoeren. In mijn vorige post waarin ik mijn eerste indruk duidelijk maakte over het spel Watch Dogs, zei ik het volgende:

De soundtrack van Beyond: Two Souls hakte er bij mij ook goed in en gaf het gehele spel zoveel meer waarde dat ik benieuwd was of Watch Dogs ook een sterke soundtrack zou hebben. Tot nu toe heb ik nog niet echt veel bijzonders gespot, maar dit komt denk ik ook omdat er in dit spel veel meer sprake is van een algehele overworld en niet zo zeer achtereenvolgende cutscenes. In sommige cutscenes zat wel degelijk een track om het moment te versterken, maar ik heb nog niet echt een wederkerend thema gehoord wat bijvoorbeeld Aiden’s Theme zou kunnen zijn. Misschien is dat in dit spel helemaal niet aan de orde — ik zou het jammer vinden, maar ik ben als soundtrack junkie daar waarschijnlijk de enige in.

Het blijkt dus dat er wel zeker een soundtrack van dit spel bestaat — en dat er ook zeker een Aiden’s Theme op staat. Yes! Blije Aida! Niets maakt een spel beter dan een ijzersterke goede soundtrack, dus ik was best bang dat als het spel er geen had dat ik daardoor het spel minder intens zou ervaren. Niet getreurd dus, er bestaat zowel een soundtrack (met vaak veel gezongen nummers) als een score (wat meestal instrumentaal blijft en tegelijk ook mijn voorkeur heeft).

Er zijn meerdere mensen zo lief geweest om de gehele score in één video van ongeveer 50 minuten te proppen: als je daar interesse in hebt, zoek dan op ‘Watch Dogs soundtrack’. Hieronder plaats ik Aiden Pearce’s theme, omdat je vaak door de main character’s theme een algehele feel krijgt van het spel en de sfeer — en stiekem vind ik ‘m gewoon heel tof. Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s